I love Zala-völgy

Zala megye -> Zala-völgy -> Zalaszentgrót környéke

Zala-völgy... Hol vagyunk?

magyarorszag_terkep.jpg

Ez a blog a Zala-folyó alsó kanyarulatának térségéről szól, a Zalai-dombság által körülölelt Alsó-Zala-völgyről. Ez a terület Zala-megye észak-keleti részén helyezkedik el. Egyetlen város itt a járásközpont Zalaszentgrót. További települések: a gyógyhely és turisztikai centrum Kehidakustány, a golfpályájáról ismert Zalacsány, ezen kívül egyebek mellett Türje, Zalaszentlászló, Zalabér, Pakod, Óhíd, Sümegcsehi, Tekenye, Kallósd, Kisgörbő, Nagygörbő, Vindornyaszőlős, Mihályfa, Almásháza, Ligetfalva, Dötk, Kisvásárhely, Sénye, Ligetfalva, Tilaj, Döbröce, Zalavég, Batyk.

Elhelyezkedés, közlekedés:

  • Zala megyében, Vas és Veszprém megyék határán.
  • 3 országhatár közvetlen közelében: Ausztria, Szlovénia, Horvátország.
  • Közeli városok: Zalaegerszeg, Keszthely, Hévíz, Sümeg, Tapolca, Vasvár, Szombathely.
  • Vasútvonal csak Zalabér, Türje településeken érinti a térséget.
  • A térséget a főutak, autópályák leginkább elkerülik. Északon a 8-as főútról, délen az M7-es autópálya felől lehet a térséget megközelíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovezala-volgy.blog.hu/api/trackback/id/tr3813245655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

I love Zala-völgy

Zala megye, azon belül is a Zala folyó völgye, Zalaszentgrót térsége: ...itt jó élni, itt jó lenni. Akár itt élsz a térségben, akár térségen kívül, leszek az idegenvezetőd, megmutatom a Zala-völgy (számomra legérdekesebb) értékeit, eseményeit.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása