I love Zala-völgy

Zala megye -> Zala-völgy -> Zalaszentgrót környéke

10 Zala-völgyi helyi termék az ünnepi asztalra (2017)

gyumolcsle_kep.jpg 

A környékbeli termelők, kézművesek termékei nemcsak jó minőségűek, de megvásárlásukkal a helyi munkahelyek megtartását is támogatjuk. E Zala-völgyi válogatásban bemutatásra kerül, hogy mit, kitől illetve hogyan lehet megvásárolni az ünnepi asztalunkra.

1. Frissen préselt gyümölcslé a Gyógynövények Völgyéből, Zalaszentlászló

A Gyógynövények Völgye Zalaszentlászló -Vörösmajorbeli feldolgozójából közvetlenül vásárolhatunk többféle frissen préselt, mindenféle adalékanyagoktól mentes gyümölcslevet. A gazdaság honlapján a termék információkon túl megtekinthető például egy videó a gyümölcslé készítés folyamatából.

2. Sütő-főző edény a Fazekasműhelyből, Sénye

A Kis Ernő által készített sütő-főző edények valamelyikével különleges ételeket készíthetünk a karácsonyi asztalra. Bár kevesen tudják, de a jó minőségű fazekastermékek a mai "modern" konyhákban is alkalmasak a használatra (pl. akár gázlángon lángelosztóval). A fazekas a használatra vonatkozó jó tanácsokkal szívesen ellát minket. Elérhetőségek a facebook oldalon.

3. Zalaszentgrót Város rozé bora, Dóka Éva Pincészet, Zalaszentgrót 

Immáron hagyomány, hogy Zalaszentgrót Város Önkormányzata elismeri a "Város Bora" címmel a Zalai Borút Egyesület adott évi borversenyén legjobb helyezést elért helyi bortételeket. Idén a város rozé bora a Dóka Éva Pincészet merlot-ja lett. Megvásárolni a Gyár utcai pincéjüknél lehet. Elérhetőségek a honlapjukon illetve a facebook oldalukon.

4. Zalaszentgrót Város fehérbora és vörösbora, Keszler Birtok, Zalaszentgrót

2017-ben Zalaszentgrót Város fehérbora a Keszler Birtok olaszrizlingje, vörösbora pedig a Keszler Birtok merlot-cabernet-savignon-ja lett. Megvásárolni a gazdától lehet. Elérhetőségek ezen a honlapon (link).

5. Gyümölcspálinka a Kisgörbői Pálinkafőzdéből, Kisgörbő

"A környékbeli gyümölcsökből különlegesen finom pálinkákat készítünk (tüskéskörte, "braeburn" és "fuji" alma, szeder, vadőszibarack, "cserszegi fűszeres" szőlő). Ínyenceknek ajánljuk a gyümölcságyon érlelt tüskéskörte, "katinka" szilva, muskotályos szőlő- és fürtösmeggy pálinkáinkat. A klasszikus magyar kisüsti és az általunk kifejlesztett ("HJ Special") módszerrel készítjük pálinkáinkat." Vásárlás közvetlenül a termelőtől. Elérhetőségek a honlapjukon.

6. Kékszőlő lekvár a Zalai Gyümölcsműhelyből, Kisgörbő

Aki egyszer már kóstolta ezt a különleges ízű kistermelői lekvárt, ismét szeretne belőle. Beszerezni Kisgörbőről lehet a Zalai Gyümölcsműhelyből. Elérthetőségek a honlapjukon.

7. Termelői méz Skapér Zoltán méhésztől, Zalaszentgrót

Többféle méz, többféle kiszerelésben Skapér Zoltántól minden csütörtökön a városi piacon vagy közvetlenül háztól előzetes egyeztetés után (elérhetőségek ezen a honlapon).

8. Alma Györkös Dezső termelőtől, Zalaszentgrót

A tekenyei gazdálkodó többféle almáját közvetlenül a zalaszentgróti tároló pincéjéből lehet megvásárolni péntek délutánonként. A gazda elérhetőségei ezen a honlapon olvashatók.

9. Gyümölcslé a Terra Lupus Kft.-től, Zalaszentgrót

A zalaszentgróti mobil gyümölcsfeldolgozó a térség legkitűnőbb alapanyagaiból készíti el natúr gyümölcsleveit. Vásárlási lehetőség közvetlenül a gyártótól. Elérhetőségek a honlapon.

10. Mézeskalács Csiszárné Zsuzsitól, Zalaszentgrót

Ha Karácsony, akkor mézeskalács. Csiszár Tiborné Zsuzsi mézeskalácskészítő termékeit elsősorban vásárokon értékesíti, de előzetes telefonos egyeztetéssel közvetlenül tőle is lehet vásárolni. Elérhetőségek a honlapján.

+1 Többféle helyi termék a Spájzból, Zalaszentgrót

A Spájz Gróti Gourmet bolt kínálatában többféle környékbeli helyi termék is elérhető. Például a Gyógynövények Völgye teakeverékei, a Natúr Ízek Szociális Szövetkezet fűszerolajai, eperlekvárjai, vagy a Kisvásárhelyi Önkormányzat által készített termékek (szörpök, gyümölcslevek, savanyúságok, lekvárok). A bolt elérhetőségei a facebook oldalukon.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovezala-volgy.blog.hu/api/trackback/id/tr2513402113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

I love Zala-völgy

Zala megye, azon belül is a Zala folyó völgye, Zalaszentgrót térsége: ...itt jó élni, itt jó lenni. Akár itt élsz a térségben, akár térségen kívül, leszek az idegenvezetőd, megmutatom a Zala-völgy (számomra legérdekesebb) értékeit, eseményeit.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása