I love Zala-völgy

Zala megye -> Zala-völgy -> Zalaszentgrót környéke

10 YouTube video a Zala-völgyből (2017)

youtube_video.jpgAz elmúlt évek YouTube-on közzétett videóiból szemezgetünk a legújabb bejegyzésünkben. Lássuk melyek a Zala-völgy legérdekesebb videói.

1. Pharrell Williams - Happy ( WE ARE FROM ZALASZENTGRÓT ) Official

[Készítette: Molnár Kristóf - Takács Dávid; Közzététel: 2014. máj. 21.; 12 799 megtekintés]

A zalaszentgróti fiatalok által készített alternatív "Happy" klipp nemcsakhogy profi munka, de az alkotás felér egy városi PR filmmel.

2. Zalaszentgrót, Türje, Kallósd, Kehidakustány - Pannon Expressz

[Rendező: Bagota Béla; Közzététel: 2012. aug. 26.; 7 402 megtekintés]

A Pannon Expressz című Duna Tv-s műsor Zalaszentgróti kistérséget bemutató adása. Benne: Türje premontrei kolostor, Zalaszentgrót, Fiáker Vendéglő, Zalaszentgrót csiganagyhatalom, Kallósdi kerektemplom, Kehida Deák kúria és kút, Kehidakustány, Kehida Termál és gyógyfürdő.

3. Szili Péter Szuperbend: Szentgróti dal

[Zenéjét szerezte és hangszerelte: Szili Péter; Dalszöveg: Fegyverneky Levente - Kricsár Kamill - Máté P. Gábor; Közzététel: 2015. szept. 4.; 2 826 megtekintés]

Zalaszentgrót városi szerzők, helyi előadók és persze helyi téma. A városban élőknek kötelező hanganyag! Sajnos klip még nem készült, de a dalszöveg a leírásban olvasható. A refrént énekeljük együtt: "Szentgrót, Zalaszentgrót! Te is tudod, minden út ide fut. Szentgrót, Zalaszentgrót! A dal sóhaja szívedben szerelmet gyújt."

4. Zala Völgye, a Termál - Gyógyvíz otthona - Kehidakustány

[Készítette: Kehidakustányi Turisztikai Egyesület; Közzététel: 2015. jún. 30.; 758 megtekintés]

A térség egyik turisztikai központja, Kehidakustány TDM szervezete által készíttetett kisfilm drónfelvételei felvillantják a Zala-völgy és Zalai-dombság szépségét.

5. A Zala folyó mentén 2.rész

[Készítette: Velekei Balázs - Passo Kerékpártúrák; Közzététel: 2014. máj. 24.; 4 276 megtekintés]

Velekei Balázs kerékpárjával (és kamerájával) végiggurult a Zala folyó mentén, a Zala-völgyben. A 2. részben Zalaszentivántól a Kis-Balatonig követhetjük végig útját.

6. Zalai ételek - szakácsműsorok - Dödölle és egyebek

[Az ételeket főzte: Takácsné Martincsevics Veronika; Közzététel: 2014. december]

Egy határmenti EU pályázat keretében készültek el a Zala megye gasztronómiájába bevezető szakácsműsor videók. A videókat megtekintve megtanulhatjuk, hogy hogy készül a dödölle, a zöldséges bableves, a zalai finomfalatok, a vadas zsemlegombóccal, a tyúkhúslevesben főtt hús uborkamártással, a töltött paprika paradicsommártásban, a medvehagyma krémleves pirított sonkakockával, a kelt rétes, a hájas kráfli, a góbor gomba, valamint a diós laska.

7. Grót Trapp 2017 felnőttfutam

[Készítette: Bátai Péter; Közzététel: 2017. jún. 15.; 243 megtekintés]

2015. óta minden májusban megszervezésre kerül az "őrült akadályfutás", a Grót Trapp. A 2017. évi felnőtt futamról készült kisfilmet megnézve ha kedvet kaptunk a 2018. évi futamra való nevezésre, keressük fel a rendezvény facebook oldalát (link).

8. Barangolás zalai vizeken - horgászbottal Zalaszentgróton

[Készítette: Medvéssy Lajos; Közzététel: 2012. szept. 27.; 4 155 megtekintés]

E horgászati kisfilm helyszíne a Zala-folyó és a zalaszentgróti horgásztavak, de a zalacsányi horgásztónál is több horgászoknak szóló videó készült már (például ez - link).

9. Puszika Oszika - Csónaktúra Dal 2016

[Készítette: Sümegi Kristóf; Zene: Alzheimer Band - Túra; Közzététel: 2016. jún. 29.; 2 671 megtekintés]

A térség (s az ország) egyik legkülönlegesebb nyári rendezvénye a Puszika Oszika Csónaktúra és Flúgosfutam, amelynek keretében több száz ember ereszkedik le a Zala folyón Zalabértől Zalaszentgrótig a saját maguk által eszkábált vízi járműveken. Ez a videó betekintést ad a rendezvény hangulatába.

10. Poggyász, Zalaszentgrót 2016.09.24

[Készítette: Magnó Stúdió Kft.; Közzététel: 2016. dec. 20.; 524 megtekintés]

A TV2 Poggyász című műsorában bemutatásra került néhány térségi építészeti és gasztronómiai érték (Batthyány kastély, Szent Imre templom, az éticsiga, a helyi borok, a kallósdi kerektemplom).

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovezala-volgy.blog.hu/api/trackback/id/tr8713505781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

I love Zala-völgy

Zala megye, azon belül is a Zala folyó völgye, Zalaszentgrót térsége: ...itt jó élni, itt jó lenni. Akár itt élsz a térségben, akár térségen kívül, leszek az idegenvezetőd, megmutatom a Zala-völgy (számomra legérdekesebb) értékeit, eseményeit.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása