I love Zala-völgy

Zala megye -> Zala-völgy -> Zalaszentgrót környéke

Ünnepi jótékonykodás Zalaszentgróton (2017)

jotekonykodas_2017.jpg

"Jobb adni, mint kapni." Az ünnepek közeledtével számos lehetőségünk van arra, hogy segítsük a környezetünket itt, a Zala-völgyében is. Ha még nem cselekedtünk, íme néhány tipp Zalaszentgrótról.

Adományozás a 2017. december 17-i zalaszentgróti adventi gyertya-gyújtáson

A legegyszerűbb megoldás az, ha december 17-én vasárnap 17.00 órakor kimegyünk a Templom térre az idei utolsó gyertya-gyújtási alkalomra. Itt többféle ügy közül választhatunk adományainkkal: például a rászorulókat segítjük, ha a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete faházánál adakozunk, de választhatjuk a helyi óvoda vagy iskola standját is adományainkkal. (A fotón a Magyar Vöröskereszt standja látható. A fotó forrása: Zalaszentgrót város hivatalos facebook oldala. A fotót készítette: Bonyhárdné Purger Nikoletta.) 

Vöröskeresztes adománygyűjtés 2017. december 18-tól 21-ig

"A Magyar Vöröskereszt Zalaszentgróti Szervezetének munkatársai, önkéntesek segítségével, 2017. december 21-ig minden nap 9-16 óráig várják az adományokat a Szent István téren felállított szeretetkuckóban és 8-16 óráig a Z+D parkolójában. A rászorulóknak tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, jó állapotú könyveket, játékot, gyümölcsöt várnak, hogy nekik is szép legyen az ünnep." (Forrás: Zalaszentgrót város hivatalos facebook oldala)

Adakozás a Szimat Állatvédő Egyesületnek

A zalaszentgróti állatvédők az adventi gyertya-gyújtáson, a helyi iskolában (és egyébként bármilyen formában) várják, gyűjtik az adományokat. Szívesen fogadnak: tápot, konzervet, takarókat és pénzadományt is. (A Szimat Állatvédő Egyesület facebook oldala link)

Vásároljunk helyi terméket!

Sajnos a mai világban az is - kis túlzással - "jótékonykodásnak" számít, ha (legalább egyszer az évben) nem valamelyik multinacionális kiskereskedelmi egység polcairól szerezzük be élelmiszereinket, hanem a környékbeli gazdák, kézművesek vagy feldolgozók termékeiből válogatunk. Ha ezt a megoldást választjuk, akkor segítségünkre lesz ez a Zala-völgyi összeállítás: 10 Zala-völgyi helyi termék az ünnepi asztalra (2017).

 

Kimaradt valami? Írja meg a blog facebook oldalán és pótlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovezala-volgy.blog.hu/api/trackback/id/tr6113505495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

I love Zala-völgy

Zala megye, azon belül is a Zala folyó völgye, Zalaszentgrót térsége: ...itt jó élni, itt jó lenni. Akár itt élsz a térségben, akár térségen kívül, leszek az idegenvezetőd, megmutatom a Zala-völgy (számomra legérdekesebb) értékeit, eseményeit.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása