I love Zala-völgy

Zala megye -> Zala-völgy -> Zalaszentgrót környéke

Ajánló - Karácsonyi készülődés a Zala-völgyben (2017)

mezeskalacs.jpg

Közeleg a Karácsony a Zala-völgyben is. Lássunk néhány érdekes programot az ünnepvárás jegyében. (Az összefoglaló folyamatosan frissül!)

November 21-től - Mézeskalács készítés Csiszár Tiborné Zsuzsival

Ha Karácsony, akkor mézeskalács, és ha mézeskalács, akkor Csiszár Tiborné Zsuzsi. A zalaszentgróti kézműves műhelyében az év végéhez közeledve egyre nagyobb a sürgés-forgás. A tapasztalt mézeskalács készítő ilyentájt mindig meghirdeti facebook oldalán mézeskalács szakkörjeit felnőttek részére. Zsuzsi a kezdőket november 21, 22, 23-án, a haladókat december 12, 13 és 15-én várja 16.30-tól estig. Jelentkezni telefonon (83/361-370) és e-mail-en lehet (csizsu54@gmail.com). Az idei év érdekessége, hogy a haladó csoport résztvevői mézeskalács falut fognak elkészíteni, amely a zalaszentgróti művelődési központban kerül majd kiállításra.

November 26. - Gyertyagyújtás Zalaszentgróton a Templom téren

Zalaszentgrót legszebb tere az adventi időszakban még szebbé válik, ünnepi díszekben és fényekben tündököl, faházak, karácsonyfa és jászol várja az arra járókat. 26-án este 17.00 órától kezdődik a közös gyertyagyújtás ünnepi műsorral (Főnix gitárcsoport, Laposa Julcsi és ifj. Horváth Károly, kézművesekkel és természetesen meleg teával, forralt borral (és hozzá egyedi megvásárolható bögrével). (forrás)

December 1. - Adventi kézműves készülődés Kehidakustányban

A Kehidakustányi Turisztikai Egyesület pénteken délután 15.00 órától várja az érdeklődőket kustányi Kultúrházban. Kérik, hogy a koszorúkhoz való gyertyákat mindenki hozzon magával, a többi hozzávalót a szervezők biztosítják. Részletek a facebook oldalukon.

December 1. - Adventi készülődés Zalaszentlászlón

17 órai kezdettel adventi koszorúkészítés és karácsonyi kézműves foglalkozás a Faluházban. A koszorúhoz valót a szervezők kérik mindenkinek magával hozni. (forrás)

December 2. - Mikulás túra Zalaszentgróton - ELMARAD!

A Zalaszentgróti Művelődési és Sportegyesület szervezésében idén is sor kerül a Mikulás Túrára kicsiknek és nagyoknak. A túra útvonala ezúttal Zalaszentgrót-Csáford-Zalaszentgrót lesz. A gyülekező 9.30-tól lesz a Városi Művelődési Központnál, az indulás 10.00-kor tervezett. !!!! "A rossz idő és járhatatlan útszakaszok miatt a túra elmarad, DE! várunk minden minden kicsit és nagyot a VMK Klubtermében, ahol 10 órától játszóházban várjuk a Mikulást!" Részletek a facebook-on.

December 2. - Adventi koszorúkészítés Batykon

Adventi koszorúkészítés Batykon a Könyvtárban 15.00 órától. (forrás)

December 3. - Gyertyagyújtás Zalaszentgróton

17.00-kor meggyullad a második gyertya a Templom téren, továbbá a Szabad Ötletek Színháza mikulásváró gyerekműsora és a helyi iskola énekkarának produkciója várja az ünneplőket. (forrás)

December 3. - Adventi forgatag Zalabérben

A zalabéri adventi forgatag 14 órától várja a látogatóit karácsonyi vásárral, közös karácsonyfa díszítéssel, gyertyagyújtással a Szent Rita Idősek Otthona udvarán, ahová 15.30-kor a mikulás is megérkezik. Természetesen nem marad el a forró tea, puncs és a forralt bor sem. A környezettudatosság jegyében a szervezők kérik, hogy az egyszer használatos papírpoharak helyett mindenki hozza magával a bögréjét is. (forrás)

December 3. - Gyertyagyújtás Batykon

Közös gyertyagyújtás a hivatal udvarán 16.00 órától forralt borral és meleg teával. (forrás)

December 8. - Mézeskalács díszítés Batykon

Közös mézeskalács díszítés Csiszárné Zsuzsival a Könyvtárban 16.30-tól. (forrás)

December 9. - Adventi Vásár a Batthyány Kastélyszállóban Zalacsányban

Idén először kerül megszervezésre Adventi Vásár a Batthyány Kastélyszálló Rendezvényközpontjában délelőtt 10.00 órától este 18.00 óráig. Zalai őstermelők vására, forralt bor, sült gesztenye, kézműves foglalkozás és 16.00 órakor megérkezik a Mikulás is. Részletek a facebook-on.

December 10. - Ünnepi hangverseny és gyertyagyújtás Zalaszentgróton

15.30-tól ünnepi hangverseny lesz a Szent Imre római katolikus templomban orgona-, tuba-, zongora- és énekművészekkel, majd 17.00 órakor gyertyagyújtás a téren a Zalaszentgróti Mézespatkó dalkör és az Apáti Capella kamarakórus műsorával. (forrás)

December 10. - Gyertyagyújtás Batykon

Közös gyertyagyújtás a hivatal udvarán 16.00 órától forralt borral és meleg teával. (forrás)

December 11. - Nektár Színház: "Diótörő" a zalaszentgróti VMK-ban

A Diótörő meséjét – Csajkovszkij csodálatos balettja révén – mindenki ismeri. Az alkotók az eredeti Ernst Theodor Amadeus Hoffmann által írt mese alapján egy olyan feldolgozást készítettek, amelybe a balett szervesen illeszkedik. A gyermekek számára a mesejáték könnyebben érthetővé teszi az amúgy bonyolult, álomjelenetekkel tűzdelt történetet, mint balett szvit.
Karácsony estéjén játszódik, amikor a testvérpár – Marika és Frici – izgatottan várja az ajándékokat. Legfőképp keresztapjuk meglepetésére kíváncsiak, hiszen ő minden évben valami különlegességgel kedveskedik nekik. Most sincs ez másképp. A Diótörő érkezik. A bábu a mese szabályai szerint életre kel, és Marika képzeletében álmai Hercegévé válik. Megküzd az Egérkirállyal, majd a fináléban Ferdinánd személyében belép az ajtón. Az előadást óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlják, de az a felnőtt sem fog unatkozni, aki őket elkíséri. [Nektár Színház link]

Belépőjegyek a VMK-ban vásárolhatók.

December 16. - Kézműves gyerekfoglalkozás Zalaszentgróton

Délután 14.00 órától kézműves foglalkozásra várják a gyereket szüleikkel a Turisztikai Irodába (Templom tér 7.). (forrás)


December 17. - Gyertyagyújtás Zalaszentgróton

17.00-kor a Koncz Iskola és a Black&Proud énekegyüttes műsorát követően meggyullad az utolsó gyertya is a Templom téren. (forrás)

December 17. - Gyertyagyújtás Batykon

Közös gyertyagyújtás a hivatal udvarán délután 16.00 órától forralt borral és meleg teával. (forrás)

December 23. - Gyertyagyújtás Batykon

Közös gyertyagyújtás a hivatal udvarán délután 16.00 órától forralt borral és meleg teával. (forrás)

December 23. - Karácsonyi dallamok a Fiákerben, Zalaszentgrót

A Rouge Akusztik karácsonyi koncertje a Fiáker Vendéglőben este 19.00 órától. Belépőjegyek korlátozott számban érhetők el. (forrás)

December 24. - Pásztorjáték a zalaszentgróti templomban

A Szent Imre római katolikus templomban 15.00 órától pásztorjáték várja az érdeklődőket. (forrás)

 

 

Kimaradt valami? Írja meg nekem a blog facebook oldalán és pótlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovezala-volgy.blog.hu/api/trackback/id/tr5813330415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

I love Zala-völgy

Zala megye, azon belül is a Zala folyó völgye, Zalaszentgrót térsége: ...itt jó élni, itt jó lenni. Akár itt élsz a térségben, akár térségen kívül, leszek az idegenvezetőd, megmutatom a Zala-völgy (számomra legérdekesebb) értékeit, eseményeit.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása